Filosofie

Filosofie

Kleinschalig onderwijs met veel persoonlijke aandacht

In het reguliere onderwijs blijkt het halen van een diploma soms lastig. Leerlingen passen niet in het systeem, raken de motivatie kwijt en verliezen de aansluiting. Op het Abel Tasman College wordt met elke leerling een persoonlijk leertraject afgesproken dat optimaal aansluit bij de behoeften en omstandigheden.

In kleine groepen van gemiddeld minder dan 10 leerlingen is er veel aandacht voor de individuele leerling. Indien nodig krijgen leerlingen extra hulp in steunlessen en hulplessen. Huiswerk wordt voor een groot deel tijdens studie-uren op school gemaakt, dus thuis is er meer vrije tijd.

Met veel extra aandacht en begeleiding vinden leerlingen hun motivatie weer. Hun inzet wordt beloond met positief resultaat en leren wordt weer leuk.

Behalve aan “leren leren” om je diploma te halen, besteden we ook veel aandacht aan “leren leven”. Daarmee bedoelen we dat we leerlingen ook begeleiden op hun weg naar volwassenheid. We helpen ze realiseren dat ze zelf kunnen kiezen voor een gelukkig en succesvol leven. En als je goed leert leren en goed leert leven, leer je ook te slagen in het leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *