Opleidingen

Opleidingen

Het Abel Tasman College op Curaçao bestaat al sinds 1995 en is een particuliere school voor voortgezet onderwijs waar je je lokale diploma kunt halen. Dit lokale diploma is vergelijkbaar met een Nederlands diploma en is volledig erkend door zowel de Nederlandse onderwijsinspectie als de inspectie op Curaçao. Met dit diploma heb je toegang tot het vervolgonderwijs in Nederland, op de Antillen, in het Caribisch gebied en in de Verenigde Staten. Je doet al je schoolexamens en eindexamens op Curacao, je hoeft dus niet naar Bonaire voor staatsexamens!

Het Abel Tasman College biedt versneld onderwijs voor het vsbo-tkl, havo en vwo. Leerlingen doorlopen de lesstof van de laatste twee jaar in één jaar. De lesstof komt in grote lijnen overeen met Nederlands onderwijs. Het belangrijkste verschil is dat in het vak Papiaments op Curacao verplicht is. Voor leerlingen die dit nog nooit gevolgd hebben, is er een speciaal instroomprogramma. Daarnaast verschillen enkele onderwerpen voor de vakken aardrijkskunde en geschiedenis.

Tot laat in het schooljaar is instroom vanuit examenklassen van andere scholen mogelijk. Instromen vanuit het Nederlandse systeem is ook mogelijk. Voor de vakken lichamelijke opvoeding en culturele artistieke vorming gelden vrijstellingen. Verder is er de mogelijk om deelexamen, een deel van de vakken, te doen. Ideaal voor leerlingen die het jaar daarvoor gezakt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *