Meteen naar de inhoud

Weer motivatie om te leren!

WAT DRIJFT HET LEERPROCES?

MOTIVATIE.

Daarom volg jij bij Agora een gepersonaliseerde leerroute die past bij jouw natuurlijke nieuwsgierigheid en behoefte aan ontwikkeling op dat moment. Simpel toch?

Gemotiveerd Leren

Jouw betrokkenheid in jouw leerproces is een sterke indicator van hoe gemotiveerd je zal zijn om iets te leren – en hoe gemotiveerder je bent, hoe meer je zal leren. Logisch toch? Dus hoe zit dat nou met betrokkenheid op scholen en wat kunnen wij eraan doen? 

In 2012 voerde Gallup Student Poll een studie uit naar de betrokkenheid van Amerikaanse leerlingen op scholen. Van de 80% van de leerlingen die betrokken waren aan het begin van de lagere school waren slechts 40% nog steeds betrokken aan het einde van de middelbare school. Niet alleen Amerika heeft last van gedemotiveerde leerlingen. Het is een wereldwijd probleem.

Onderwijs op Curacao

In een recent rapport over de staat van het onderwijs op Curacao wordt de conclusie getrokken “dat er ruimte tot verbetering is”. Het landelijk gemiddeld cijfer voor vele vakken ligt onder de 6.0 op zowel op HAVO als VWO. Veel leerlingen gaan naar school omdat ze graag met hun vrienden socialiseren, maar niet vanwege het leerproces – waar de school voor bedoeld is. Daar komt ook nog bij dat recent onderzoek uitwijst dat veel Antilliaanse studenten hun vervolgopleiding niet halen als zij naar Nederland gaan. 

Is er iets fundamenteel mis met Curaçaose leerlingen? Of… past het leerproces  niet meer past bij de beleving van de leerling?

Daarom Agora.

Agora Onderwijs

Agora brengt de motivatie in het leerproces door uit te gaan van de aspiraties van de  leerling zelf.

Bij Agora (havo & vwo) mag je vanaf dag één aan de slag met jouw interesses op zoek naar je talenten en ambities. Alles wat op de wereld het onderzoeken, ontwikkelen of maken waard is, mag jij als vertrekpunt gebruiken en onder leiding van je coach mee aan de slag gaan. Vakken, toetsen, klassenroosters en huiswerk worden ingeruild voor challenges, samenwerken en coaching door leraren.